Korv stroganoff från Tunisien

Du behöver
500 gram falukorv
1 styck gul lök
2 matskedar smör
1,5 tesked currypulver
1,5 tesked spiskummin
2 teskedar vetemjöl
1 deciliter chilisås av ketchuptyp
2 deciliter mjölk
3 deciliter grädde
2 matskedar olja
raps- eller majsolja
salt
2 matskedar persilja
hackad koriander eller persilja
Till servering
4 portioner couscous
kokt bulgur eller couscous
fefferoni
Gör så här
Ta bort korvskinnet och skär falukorven i fina strimlor.
 Skala, dela och skiva löken. Fräs löken i smöret cirka 3 minuter. Strö över currypulvret och spiskummin och fräs under omrörning cirka 1 minut. Pudra över vetemjölet och rör om. Blanda i chilisåsen. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Sjud såsen cirka 5 minuter.
Fräs korvstrimlorna i oljan i en djup stekpanna så att de får fin färg, cirka 3 minuter. Häll över såsen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt.
Garnera med koriander. Servera med bulgur och fefferoni.
Kommentar:
Klassikern korv stroganoff uppdaterad med smaker från Tunisien. Välj gärna falukorv med hög kötthalt.
Etiketter: